Lagu PCR

Ini ada lagu khusus untuk PCR, Polymerase Chain Reaction, sebuah teknik untuk memperbanyak DNA sehingga bisa dianalisa dan dibaca.

Jumlah DNA yang didapat dari sampel biasanya sangat sedikit, karena volume tiap sampel yang dikoleksi biasanya juga sangat sedikit, sehingga DNA yang didapat dari sampel harus diperbanyak sampai jumlah yang bisa dibaca.

Dengar saja lagu tentang PCR (dari iklan mesin PCR) ini, pasti anda jadi lebih tahu PCR itu apa😉



Silakan cek juga liriknya, kalau mau lebih jelas lagi😛

The PCR Song by Scientists for Better PCR

There was a time when to amplify DNA,
You had to grow tons and tons of tiny cells.
(Oooh) Then along came a guy named Dr. Kary Mullis,
Said you can amplify in vitro just as well.

Just mix your template with a buffer and some primers,
Nucleotides and polymerases too.
Denaturing, annealing, and extending,
Well it’s amazing what heating and cooling and heating will do.

[Chorus]
PCR when you need to detect mutation (detect mutation)
PCR when you need to recombine (recombine)
PCR when you need to find out who the daddy is (who’s your daddy?)
PCR when you need to solve a crime (solve a crime)
[x2]

[Advertisement]
(PCR) To all the scientists out there doing PCR, Bio-Rad salutes you with the all-new 1000 series thermal cycling platform.

***

Iseng posting tentang PCR? Ya enggak isenglah, lha wong hari-hari saya di sini selalu full of PCR. That is what I am now. Karena PCR-lah saya jadi lab geek buat sementara ha ha😀

5 thoughts on “Lagu PCR

  1. Hahahaha… Ini keren, cool. Bisa2nya ngikutin gayanya lagu We Are The World…


    “Diah says:
    istrimu sekarang salah satu dari lab geek pencium mesin PCR itu .. hiks😛 “

  2. Yikes!!!!!! what a geeks song! waakakakakakakakakakaak…kasian amat sih😛


    “Diah says:
    Hayo.. ada gak lagu tentang field biologists gak? wwekkkeeskkeks😛 “

  3. Hahahahaha, geek bener deh bisa nemuin lagu kebangsaan PCR. I wonder if the singers are all PCR scientist. Do they look geek enough? hahahahah……😛


    “Diah says:
    Gara-gara browsing keyword “lab geek”.. Tapi lab geek di sini ganteng-ganteng, cantik-cantik lho, termasuk gue Huahahahha “

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s